Forums
| Retete Culinare Diverse :: Forums :: Chestii utile :: Discutii despre mancaruri |
|
<< Previous thread | Next thread >> |
| Ce am gatit eu azi... | ||
| Dute la Pagina << | |
|
Moderators: Angela, Johnny Bravo
|
| Author | Post | |||
| maria34 |
| |||
![]() Registered Member #54 Joined: Tue Aug 04 2009, 10:55PMPosts: 11 | Tot o budinca am facut si eu. Budinca din crutoane. Am prajit cam 400 g cubulete de paine la cuptor , apoi le-am amestecat cu 1 conserva de ton taiata bucatele mici, 200 g cremwusti taiati rondele, 1 cutie de ciuperci si cam 150-200 g telemea. Am batut 5 oua cu sare, 1 cutie de smantana, cimbru si sare si piper si am amestecat compozitiile intre ele, cu grija sa nu se faca pasta crutoanele. Am pus intr-un pirex cu margarina si am copt la cuptor cam 30-40 de minute. | |||
| Back to top |
| |||
| lilos137 |
| |||
![]() Registered Member #3 Joined: Wed Oct 29 2008, 10:41PMPosts: 30 | Da, hai bre! De cand ne da Angela mura-n gura retetele cu poze nimeni nu-mi mai da nici o idee? Oricum eu am facut azi reteta de beeef Caserolle postat acum cateva zile la lectia de gatit. Chiar foarte delicioasa. Maine am de gand sa fac o prajitura cu foi si crema de ciocolata. Am de gand sa o fac mai intai si abia apoi sa o scriu, asa ca pe maine. | |||
| Back to top |
| |||
| maria34 |
| |||
![]() Registered Member #54 Joined: Tue Aug 04 2009, 10:55PMPosts: 11 | In ultimul timp de cate ori urmarim un meci,fac si ceva rapid,un snack.Ultima oara am facut corabioare cu pasta de branza. Merg foarte bine cu bere. Am cumparat aluat de foietaj din comert si l-am copt taiat in forma deminciunele. Dupa ce s-a racit am spritat pasta de branza si am presurat cu ceapa tocata verde.Merge si alba, iar pentru musafiri e maibine sa folositi pentru decor patrunjel. Ceapa face sete si e tot ce merge mai bine cu berea. Am pus cam 200 g branza feta la blender cu 2-3 linguri ulei e msline, cimbru si 1 lingura de otet. | |||
| Back to top |
| |||
| xena |
| |||
![]() Registered Member #18 Joined: Wed Jan 28 2009, 12:04PMPosts: 16 | Da nu stiu nici eu unde s-au pierdut cu totii. Eu am fost in spital si chiar speram sa gasesc noutati dupa atata timp. Sunt inca obosita dupa boala si nu am idee ce vreau sa fac de mancare. Ceva foarte rapid si consistent, pentru ca am nevoie, dar pofta de mancare inca nu am. Va pup pe toate! | |||
| Back to top |
| |||
| gloria |
| |||
![]() Registered Member #36 Joined: Fri Apr 24 2009, 01:37PMPosts: 20 | Hai sa va spun ce am gatit eu azi. Am facut un ASPIC DE BRANZA FETA CU LEGUME Am pus 200 g branza feta, 20 g gelatina, 200 g smantana, 2 rosii , 1 catravete, 1 ardei gras, frunulite de la 3 crengute de mara si 3 de patrunjel Am dizolvat intr-un paharut de apa calda gelatina. Am mixat la tocatorul electric branza si smantana, apoi am adaugat si gelatina. Am curatat de seminte si coaja castravetii si de seminte rosiile si ardeiul, apoi am tocat marunt cam cat o unghie partea carnoasa de la rosii si catravete si rondele subtiri, ardeiul. Am tocat mararul si patrunjelul si am amestecat totulbine. Am pus intr-un bol uns cu apa amestecul, apoi l-am rasturnat dupa ce s-a intarit si am servit ca aperitiv. Cum vi se pare? [ Edited Tue Oct 27 2009, 01:46AM ] | |||
| Back to top |
| |||
| Angela |
| |||
![]() ![]() Registered Member #1 Joined: Fri Oct 10 2008, 04:51PMPosts: 264 | Ok, fetelor! Hai sa va mai dau si eu cate o idee. dat fiind ca am cateva poze de la cina pe care nu are rost sa le postez la lectia de gatit [sunt retete prea usoare]. In seara asta la cina am gatit Aripioare prajite picante Paine de casa Piure de cartofi cu unt si Tzatziki Nu va mai scriu retetele, sunt trecute toate la capitolul Cartea de bucate. Am vrut doar sa va dau o idee de cina consistenta [cam prea consistenta pentru o cina chiar], care poate fi pregatita in cel mult o ora si asta cu tot cu fotografii. Pofta buna! | |||
| Back to top |
| |||
| xena |
| |||
![]() Registered Member #18 Joined: Wed Jan 28 2009, 12:04PMPosts: 16 | Doamne ce dezastru! Stii cand vrei sa te dai mare si toate iti merg nasol?Prima mea masa in cinstea sefului. O catastrofa. Nici nu stiu cum s-a intamplat.Am dat putin mai tare sa se rumeneasca friptura si tocmai atunci au sunat la usa.Asa ca m-am dus sa deschid si m-au tinut in picioare pe hol cam un sfert de ora sa admire un tablou, iar seful e pedant, si se expune ,nu ii poti inchide gura cu hai ca maduc sa vad ce face friptura cand isi ia avant pentru ca-i place sa seauda singur. Rezultatul? Va inchipuiti. Ordefurile au fost Ok. Am facut din foietaj barcute umplute cu crema de branza, barcute umplute cu pate, barcute umplute cu icre, dar nu am stiut ca e diabetic si nu a mancat nici friptura, nici desert, si nici vin nu a baut. Nu stiu daca din cauza ca am ales vin demidulce sau pentru ca pur si simplu nu i-a placut. Si nici cu visinata nu s-a servit.Ca desert am servit rulada diplomat. Foarte racoritoare.A mai patit cineva asa ceva? | |||
| Back to top |
| |||
| xena |
| |||
![]() Registered Member #18 Joined: Wed Jan 28 2009, 12:04PMPosts: 16 | Ok! M-am reabilitat. Am facut o pizza clasa I si am avut grija sa duc si la munca sa serveasca si seful. Am facut un aluat de paine, si l-am impodobit cu 2 conserve de ton in ulei, 100 gr porumb din conserva, 1 ceapa mica taiata rondele, 2 rosii rondele, 250 gr creveti fierti si 250 gr cascaval. Am uns aluatul cu ketchup Regall picant. Dupa laudele primite, am crecut iar in ochii mei. | |||
| Back to top |
| |||
| Dute la Pagina << | |